juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Kunstgras duur? Dat valt dankzij deze factoren wel mee

1 min gelezen
kunstgras prijzen

De laatste jaren lijkt het erop dat steeds meer woningeigenaren ervoor kiezen kunstgras in hun tuinen aan te leggen. Daarmee wint kunstgras dus aan populariteit ten koste van echt gras. Het zijn vooral de pragmatische van kunstgras die dit zo geliefd maakt. Wat wel een nadeel kan zijn is dat voor kunstgras prijzen worden gehanteerd die bijna altijd hoger liggen dan die voor natuurlijk gras. Echter zijn er ook factoren te bedenken aan de hand waarvan je kunt stellen dat kunstgras eigenlijk zo duur nog niet is. Lees hieronder welke factoren dat zijn. 

kunstgras prijzen

Levensduur

Een kunstgrasmat heeft doorgaans een levensduur van minimaal tien jaar. Koop je een mat van goede kwaliteit en ga je er voorzichtig genoeg mee om, dan kan deze levensduur nog flink oplopen, soms zelfs tot wel 25 jaar. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, dan valt de hoogte van de aanschafprijs ongetwijfeld erg mee.

Onderhoudsgereedschappen

Zoals je misschien weet hoef je aan kunstgras bijna geen onderhoud uit te voeren. Zo nu en dan even natuurlijk afval weghalen en het gras opborstelen is genoeg. Je hoeft dus geen dure gereedschappen als grasmaaiers of sproeiers te kopen voor dit onderhoud.

Water

Het sproeien van kunstgras is dus niet nodig. Dit zorgt er niet alleen voor dat je geen grassproeier of waterpomp hoeft te kopen, het scheelt je ook aanzienlijk in het waterverbruik. Op de waterrekening zie je dit dan ook terug. Bovendien is het milieu erbij gebaat dat je je gazon niet hoeft te sproeien.