juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Wat is goede werkkleding?

3 min gelezen
Bouw

Workwear van helly hansen kan een belangrijke bijdrage leveren op je werk. Of je nou veel buiten moet zijn, met zware materialen werkt, veel last of in zware weersomstandigheden werkt, helly hansen workwear zorgt ervoor dat je droog en veilig blijft tijdens je werk, van wat voor soort aard dan ook. Het is natuurlijk afhankelijk van wat voor werk je precies doet welke kledingstukken bij jou passen. Ga je voor een vest, handschoenen, schoenen, werklaarzen of een werkbroek? Het maakt niet uit, helly hansen heeft altijd wel wat dat bij jou en je werk past!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van werkkleding?

Zoals gezegd is een van de belangrijkste factoren bij het uitzoeken van werkkleding de aard en het soort werk dat je doet. Het maakt nogal wat uit bijvoorbeeld in wat voor weersomstandigheden je werkt. Werk je vaak buiten? En moet je kleding goed tegen regen, kou en wind kunnen? Dan moet je er goed op letten bij de aanschaf van een jas om maar iets te noemen, dat deze van materialen is gemaakt die speciaal ontwikkeld zijn om goed tegen deze soort weersomstandigheden bestand te zijn.

Met wat voor materialen werk je?

Niet alleen weersomstandigheden zijn belangrijk bij het kiezen van geschikte werkkleding. Ook het soort materialen waarmee je werkt kan een beslissende invloed hebben op de mate waarin een kledingstuk bij jou en je werk past. Werk je bijvoorbeeld met wol? Dan heb je kledingstukken nodig die goed kunnen voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt of dat het heel erg gaat jeuken. Werk je met ijzer, hout of ander zwaar materiaal? Dan moet je misschien denken aan werkschoenen met stalen neuzen, die kunnen voorkomen dat je je tenen breekt op het moment dat je wat laat vallen.

Werkwijze kan ook bepalend zijn

Goed, we hebben dus gezien dat weersomstandigheden en materiaal beslissend kan zijn bij het uitzoeken van geschikte werkkleding of workwear. Maar er is nog een element dat belangrijk is, namelijk de werkwijze die je het meest frequent toepast. Als je bijvoorbeeld een lasser bent, dan heb je kledingstukken nodig die goed tegen de vonken kunnen die van het materiaal dat je bewerkt afspatten. Werk je met houtzager, dan wil je gebruik maken van een veiligheidsbril, zodat er geen splinters in je oog kunnen komen. Werk je veel met dieren? Dan wil je schoenen en kleding hebben die je makkelijk schoon kan maken. Zo zie je dat de werkwijze die je toepast ook een factor is die het overwegen waard is.

Al met al: passende werkkleding is afhankelijk van de omstandigheden

Er zijn dus meerdere dingen die meespelen bij de beoordeling of werkkleding geschikt en goed voor jou en het type werk dat je doet, is. Het weer speelt een rol: zon of regen vereisen allebei verschillende soorten stoffen bijvoorbeeld. Het soort materiaal is ook belangrijk: hout heeft hele andere eigenschappen dan staal of dierlijk materiaal. Hier moet je ook op letten. Tenslotte is de werkwijze die je toepast ook van invloed. Of het nou gaat om vonken of splinters: aan ieder soort werk kleven andere risico’s. Goede werkkleding is dus afhankelijk van meerdere factoren!

Meer verhalen