juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Alles dat je moet weten over visgraatvloeren

2 min gelezen

Ben je klaar om je woonkamer een nieuwe look te geven? Dan zou je dit kunnen doen door een nieuwe vloer te laten leggen. Zoals je vast weet heb je tegenwoordig de keuze uit vele verschillende soorten vloeren. Zo kun je kiezen uit mooie tegels, laminaat een tapijt of een PVC vloer. Misschien wel het mooiste type vloer dat momenteel op de markt te verkrijgen is, is ongetwijfeld de visgraatvloer. Een echt visgraat parket vloer ziet er namelijk schitterend uit. Dit komt door het unieke visgraat patroon. Bij de visgraat vloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd dat zorgt voor een unieke uitstraling. 

Het ambachtelijke karakter van een visgraat vloer

Een visgraat vloer is zeer populair. Steeds meer mensen gaan houden van het unieke design waarmee ze hun woning voorzien van een geheel nieuwe look. Bovendien is een visgraatvloer ook nog eens ontzettend duurzaam. Indien je de visgraat vloer bijvoorbeeld voorziet van een slijtvaste laag, kan de vloer vele jaren meegaan. Daarnaast heeft de vloer ook nog eens zeer weinig onderhoud nodig. Visgraat vloeren worden vaak ook nog eens door specialisten met de hand gelegd op een ambachtelijke wijze. Dit zorgt voor een zeer mooi eindresultaat. De specialisten kunnen je ook nog eens voorzien van het mooiste design voor jouw woning en kunnen al je vragen beantwoorden. 

Verschillende soorten visgraat vloeren

Wanneer je op zoek gaat naar een visgraat vloer, kom je er al snel achter dat er verschillende stijlen te verkrijgen zijn. Zo zie je bijvoorbeeld op de website van “Martijn de Wit” Vloeren al vele verschillende kleuren en afwerkingen. Met een visgraatpatroon kun je zowel een klassieke of moderne look creëren. De stijl hangt bijvoorbeeld af van de houtsoort. Zo kun je gaan voor een lichtere eiken look voor een moderne uitstraling. Een donkere eiken kleur zal je ruimte een stuk klassieker en warmer laten voelen. Tenslotte kun je ook de lengte en breedte van de vloerdelen aanpassen waardoor je het visgraat patroon geheel zelf kunt bepalen.