juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Voor de genieters: huis kopen in Frankrijk

2 min gelezen

Voel jij een ‘pull’ naar Frankrijk en betrap je jezelf op gedachten van een woning in Frankrijk? Dan is dit artikel voor jou! Hier zijn een aantal tips voor het kijken naar een huis in Frankrijk, zodat je die droom misschien wel waarheid kan maken! Niet alleen leuk dus, maar ook super handig om te kijken wat je kan verwachten wanneer je kijkt naar zowel huizen, de plek als de cultuur ter voorbereiding. Zelfs als je op vakantie gaat naar Frankrijk is dit artikel handig, want hier worden basis dingen besproken die handig zijn om te weten. Een huis kopen Frankrijk is van veel mensen een droom, maar wie weet binnenkort jouw werkelijkheid! 

Niet alleen een idee

Er zijn genoeg sites waar je op kan kijken als je het idee van een tweede huis hebt. De site die het beste wordt beoordeeld door mensen is toch https://www.secondhome-expo.be/. Hierop kan je een eigen vakantiehuis zoeken, helemaal naar jouw wensen. Je kan met filters de plek, prijs en woningtype instellen, waarna je veel beschikbare woningen kan bekijken waar je terecht kan voor een tweede woning in Frankrijk. Op hun site worden overigens ook andere plekken beschikbaar gesteld, zoals Spanje en Italië, maar voor dit artikel gaan we verder met Frankrijk. Mocht jij ook willen weten welke opties er zijn voor huizen en wil je gewoon even rondkijken of kijken naar de services die zij aanbieden, dan kan je dat makkelijk op hun site doen! 

Waarom specifiek Frankrijk?

Frankrijk is met goede reden(en) een favoriet bij veel mensen. Dit komt door de diverse cultuur (het noorden staat bekend om de Tweede Wereldoorlog en Parijs, het zuiden om de Franse Rivièra en zee), het heerlijke (en soms vreemde) eten en natuurlijk de mensen. Frankrijk is een oud land met veel geschiedenis, maar ook voor bijvoorbeeld Formule 1 liefhebbers is Frankrijk, specifiek Monaco, perfect. Ook voor bergen is Frankrijk leuk, zowel het heerlijke zomerweer als de frisse winters. Genoeg diversiteit dus, inclusief veel redenen waarom een tweede woning ideaal is!