juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Hoe werkt kelderdichting?

3 min gelezen

Je hebt vocht in je kelder en daardoor is er schimmel ontstaan, het kan iedereen overkomen maar gelukkig is er iets aan te doen. Je kunt je kelder zo dicht laten maken dat je geen vocht meer binnen krijgt en er dus ook geen schimmel meer kan ontstaan. Wat je daarvoor nodig hebt is helemaal niet zo veel, je hebt iemand nodig die weet wat hij doet zodat het ook op een goede manier gebeurt.

Wat gebeurt er bij kelderdichting?

Bij kelderdichting wordt de kelder zo dicht gemaakt dat het niet meer mogelijk is om vocht door te laten. Als een kelder vochtig wordt en het kan niet goed drogen dan kan er schimmel in de kelder ontstaan waardoor je de kelder niet meer kunt gebruiken. Een vochtige kelder met schimmel is slecht voor de gezondheid dus het is belangrijk om het dan te laten verhelpen. Bij kelderdichting wordt de hele kelder met cement bekleed zodat er geen water of vocht meer door kan komen, de kelder kan op meerdere manieren worden behandeld. 

Hoe bestrijd je vochtigheid in de kelder?

Vochtigheid in de kelder wil je voorkomen, dat kun je doen door ervoor te zorgen dat er geen vocht meer door de muren en vloer heen kan komen. Dat doe je door de vloer en muren te bekleden met cement, als cement goed gedroogd is dan laat het geen water meer door en dus ook geen vochtigheid. Er zijn 3 methodes mogelijk om vocht uit je kelder te bestrijden. Welke manier het beste is dat hangt van de situatie af hoe die op dat moment eruitziet.

Welke methode werkt bij jouw kelder?

Welke methode bij jou gaat werken dat hangt af van waar het vocht door komt. Als er vocht door de muur heen komt dan moet jouw muur behandeld worden, vaak is het wel verstandig om ook de vloer te laten behandelen om zo te voorkomen dat het daar ook doorheen komt. De methodes die kunnen helpen zijn kelderbekuiping, kelderdrainage of keldermuurinjectie. Op het moment dat er wordt bekeken welke methode het beste is voor jouw kelder dan hoor jij ook welke methode er gebruikt gaat worden. 

Kun je zelf kelderdichting doen?

In principe kun je zelf een kelderdichting doen maar alleen als je precies weet wat je moet doen. Als je niet weet wat je doet heb je kans dat je het verkeerd doet waardoor er alsnog vocht in de kelder kan ontstaan en dan heb je alles voor niets gedaan. Als je dus twijfelt kun je het beste iemand inhuren die weet wat hij moet doen om jouw kelderdichting in orde te maken.

Wat kost een kelderdichting?

Wat kelderdichting kost is van tevoren moeilijk te zeggen omdat het van veel dingen afhangt. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot je kelder is, welke methode er gebruikt wordt? Elke methode heeft zijn eigen prijs en heeft ook een andere werkwijze. Natuurlijk hangt het ook af van hoelang er over gedaan wordt. Met een offerte weet je precies waar je aan toe bent.