juni 15, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Moderne visgraat vloer van PVC

3 min gelezen

Bij de keuze voor een visgraat PVC vloer kies je voor een klassieke uitstraling met de moderne visgraat vloer van PVC. Het visgraatmotief is momenteel een van de meest gevraagde motieven als het gaat om de vraag naar vloeren van PVC. Het visgraatmotief is tijdloos en is prima te combineren met alle verschillende soorten stijlen die je terugvindt in het interieur. Zowel modern als klassiek, een visgraat vloer kan altijd. Lees in deze blog meer over de Moderne visgraat vloer van PVC.

De moderne visgraat vloer van PVC

De Moderne visgraat vloer van PVC dankt zijn populariteit aan alle goed eigenschappen die PVC met zich meedraagt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat PVC in alle interieurs tot zijn recht zal komen. Of je nu een klassiek of modern interieur hebt, de moderne visgraat vloer van PVC kan overal goed bij passen.

Waarom is een PVC visgraat vloer zo populair?

De PVC visgraat vloer is populair door de eigenschappen van PVC. PVC is om te beginnen heel flexibel en makkelijk te bewerken. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er altijd unieke en flexibele prints gebruikt kunnen worden bij het maken van de PVC visgraat vloeren.

Doordat PVC makkelijk te onderhouden is en het geen water doorlaat is het een meer duurzame keuze dan wanneer je voor een houten vloer als parket of laminaat zou kiezen. Deze zijn namelijk statisch en nemen juist vocht op als er te veel water over de planken heen komt. Dat leidt tot vochtophopingen in het laminaat die dan vooral in de naden zichtbaar zal zijn.

Bij PVC zal je daar geen last van hebben aangezien de dichtheid van PVC groot is. Hierdoor kan er geen lucht of water doorheen komen, Dit zorgt er meteen voor dat PVC een isolerende werking heeft. Dit heeft dan weer als voordeel dat een vloerverwarming en PVC heel goed samengaan.

Waarom zou je een PVC visgraat vloer nemen?

De voordelen van een PVC visgraat vloer ten opzichte van een visgraat vloer van andere materialen zijn talrijk. Een aantal van deze voordelen ken je inmiddels al, maar er zijn nog meer voordelen te benoemen die handig zijn om te weten. Zo zal PVC niet gaan verkleuren en is PVC slijtvast. Dit maakt dat je wel 30 jaar van je PVC vloer zou moeten kunnen genieten.

Als je daadwerkelijk zo lang van je PVC visgraat vloer wil kunnen genieten is het wel belangrijk dat je de vloer door een professional laat leggen. Dit zou je kunnen laten doen door Cavallo Floors. Zij werken alleen maar met topmerken van vloeren en bieden een volledige fabrieksgarantie aan.

Voor wie is een PVC vloer geschikt?

Een PVC vloer kan voor iedereen een geschikte keuze zijn. Vooral voor oudere mensen is het handig om een PVC vloer te hebben. Dit omdat de vloeren makkelijk te onderhouden zijn. Vaak volstaat een simpele bezem om de vloer weer lekker schoon te krijgen. Van dit gemak kunnen oudere mensen profiteren waardoor het onderhouden van de PVC vloer ze veel minder moeite zal kosten dan dat het geval zou zijn geweest met een parketvloer of een laminaat vloer.