juli 13, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Tips bij het uitkiezen van een nieuwe douchedeur

2 min gelezen
douchedeur

Een warme douche helpt u om te ontspannen aan het einde van een stressvolle dag. Wanneer u een nieuwe deur voor de douche moet uitkiezen, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In dit artikel leest u een aantal basisregels om in gedachten te houden wanneer u een nieuwe douchewand gaat kopen.

douchedeur

Uiterlijk en uitstraling

Zoekt u een deur voor de douche met een verfijnde, elegante look? Dan kunt u het beste een deur zonder frame uitkiezen. Een frameloze douchedeur geeft een schone, ultramoderne uitstraling aan de badkamer. Wie op zoek is naar een traditioneel ogende optie, zal eerder geneigd zijn om voor een ingelijste deur te kiezen. Door een frameloze deur uit te kiezen kunnen de tegels of andere verfraaiende kenmerken van het interieur van uw douche meer naar voren komen. Daarbij laten frameloze wanden meer natuurlijk licht binnen. Hierdoor zal de uitstraling van de badkamer gezond en open voelen en lijkt de badkamer groter. Dit is vooral een gewenst effect wanneer u een kleine badkamer hebt en een grote douche, welke een groot gedeelte van de badkamer in beslag neemt.

Schoonmaak

Douchedeuren met frames zijn moeilijker om schoon te maken omdat ze ervoor zorgen dat bacteriën en schimmels kunnen groeien in de randen van het frame. Bij frameloze, glazen douchedeuren daarentegen hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Deze kunt u gemakkelijk afnemen met een doek en een sprayflacon met schoonmaakazijn.

Waardeverhoging van uw woning

Studies hebben bewezen dat het renoveren van elementen in de badkamer de wederverkoopwaarde van uw woning het meest kunnen verhogen. Het vervangen of renoveren van het toilet, de wastafel of de douche kan hierbij het grootste verschil maken. Een frameloze douchewand geeft een betere indruk en verhoogt meer de waarde van uw woning dan een traditionele, ingelijste douchewand.