juni 22, 2024

Wonen Bij

Een leuke woon website

Vocht in huis? Schakel vochtgarant in!

2 min gelezen

Er is natuurlijk niets zo vervelend als een vochtig huis. Niet alleen zorgt het voor een klam en kil gevoel, maar is het ook nog eens schadelijk voor onze gezondheid. Het is dus essentieel dat je weet waar het vochtprobleem vandaan komt en dat je het vervolgens ook weet te verhelpen. Ondanks het feit dat je er misschien weinig tot geen last van hebt, kan het probleem zich op lange termijn namelijk steeds verder ontwikkelen. Het is dus zaak dat je er direct mee aan de slag gaat. Om je een idee te geven hoe jij vochtproblemen in huis kunt voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je!

Hoe voorkom je vocht in huis met vochtgarant?

Heb jij vocht in huis, dan kun je hier in de meeste gevallen zelf iets aan doen. Lukt dit niet, dan is het verstandig de experts van vochtgarant in te schakelen. Omdat het probleem in de meeste gevallen zelf kan worden verholpen, hebben we een aantal tips voor je. Zo is het belangrijk dat je zorgt voor het goed ventileren van je huis. Je hoeft natuurlijk niet je ramen de hele dag open te zetten, maar een ventilatierooster doet al wonderen. Heb je een verjaardag gehad of gewoon visite gehad, dan is de kans vrij groot dat er veel meer vocht in je huis aanwezig is. Het is dan ook verstandig om even een extra raampje open te zetten, zodat het goed kan doorwaaien. Als extra tips geven we je mee, dat het verstandig is om tijdens het koken de afzuiger aan te doen. Met deze tips zijn we ervan overtuigd dat het vochtprobleem al direct een stuk minder wordt.

Wat zijn de oorzaken van vocht in huis?

Heb je alles al geprobeerd, maar lukt het je niet om het vocht uit je huis te krijgen? Dan is het tijd om wat zwaarder geschut in te zetten. Ondanks dat de oorzaak misschien heel iets kleins is, zijn er bepaalde zaken die je nu eenmaal niet zelf kunt oplossen. Zorg er daarom dus ook voor dat je vochtgarant inschakeld zodat ze het probleem kunnen verhelpen. Om je een idee te geven welke oorzaken er allemaal kunnen zijn, die in principe bijna zelf niet zijn te verhelpen, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Optrekkend vocht

Eén van de voornaamste redenen waarom het vochtig is in huis, is doordat het vocht vanuit de grond door de vloer naar binnen trekt. De enige manier waarop je dit kunt oplossen, is door het isoleren van bijvoorbeeld de kruipruimte. Je kunt deze vorm van vocht herkennen aan het feit dat het vaak vlak boven de plinten vochtig begint te worden. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om direct aan de bel te trekken.